Allt du behöver veta om att fira jul i Fuengirola

Har du någonsin undrat hur det skulle vara att uppleva julen i något varmare klimat?

Om du funderar på att tillbringa denna jul i Fuengirola, här är allt du behöver veta!

När du tänker på julen, vad tänker du på? Snölandskap, mysiga eldar och varma filtar, eller hur? Nåväl, förbered dig på att få dina semesterförväntningar vända upp och ner när du tillbringar julen i Fuengirola, en charmig kuststad som ligger på Costa del Sol i soliga Spanien. Vädret i Fuengirola vid jul är långt ifrån det traditionella vinterlandskapet. Medan morgnar och kvällar bibehåller en krispig kyla, välkomnar dagtid dig med solsken och värme, som ofta når behagliga 19-21 grader Celsius. Det är inte ovanligt att hitta lokalbefolkningen och turister som solar på stranden och till och med tar ett uppfriskande dopp i Medelhavet under semesterperioden.

Den unika feststämningen i Fuengirola

Till en början kan det kännas lite ovanligt att uppleva julen under den spanska solen, särskilt på dagtid när vädret inbjuder till utomhusaktiviteter snarare än att samlas inomhus. Men charmen med Fuengirolas julfirande fångar snart ditt hjärta, och när solen går ner vaknar hela staden till liv med glimten av julljus som pryder varje gathörn. Ta reda på alla saker att göra i Fuengirola vid jul.

Festliga höjdpunkter i Fuengirola

Fuengirolas julfester inleds med stil med den storslagna belysningen av stadens julbelysning den 24 november. Varje år blir denna visning ännu mer spektakulär och förvandlar staden till ett fascinerande underland. När kvällen närmar sig blir det att ta en lugn promenad genom de vackert upplysta gatorna en glädjefylld tradition som låter dig njuta av den förtrollande semesteratmosfären.

Julens bultande hjärta i Fuengirola är utan tvekan Plaza de la Constitución, även känd som Church Square. Under semesterperioden förvandlas detta torg till en festlig oas, dekorerad med tindrande ljus, en hög julgran och en julkrubba som konkurrerar med de mest utarbetade vardagsrumsdekorationerna. Det här är platsen för att njuta av varma kastanjer, utforska Fuengirolas julmarknad (Mercado Navideño) och uppleva julens magi. Marknaden, öppen från den 24 november, har 17 trähyddor med lokala hantverkare och företag som erbjuder traditionell julmat, unika presentidéer och charmiga juldekorationer. Barn kan till och med träffa Papa Noel (Jultomten) här. Den 24 november och varje efterföljande lördag ökar ett magiskt konstgjord snöfall till förtrollningen.

Missa inte den fängslande ljusshowen i stadshuset, där en massiv julkula står i centrum mitt i en bländande uppvisning av festljus. Ackompanjerad av en harmonisk blandning av ljus och musik, denna show, komplett med traditionella julsånger, villancicos på spanska, lockar folk att ta del av den festliga jubeln och till och med delta i lite dans.

Miramar köpcentrum i Fuengirola: Där börjar julmagi för barn

Miramar Shopping Centre i Fuengirola är din inkörsport till en fascinerande högtid. Den 10 november, var beredd på en storslagen fest som kommer att tända din semesterkänsla. Miramar välkomnar dig till den magiska världen i Miramar Christmas Village, en bländande uppvisning av julljus och ankomsten av den enda jultomten. Och den bästa delen? Tomten går inte bara igenom; han är här för att stanna!

Klockan 19 den 10 november utspelar sig förtrollningen när tomten och hans glada tomtar intar scenen på Miramar. Det festliga firandet börjar med en traditionell julparad med styltavandrare, musiker och, naturligtvis, tomtens glada tomtar. Tillsammans kommer de att dansa till rytmen av klassiska semesterlåtar och paradera genom bottenvåningen innan de når terrassen där tomten väntar. Kvällens höjdpunkt? Den magiska nedräkningen ledd av tomten själv, som kulminerade i den fantastiska belysningen av Miramars julbelysning. Med det förtrollande ögonblicket öppnar Santa’s Village officiellt sina dörrar. Du vill inte missa att vara en del av detta glada firande!

Men spänningen slutar inte där. Miramar har en speciell njutning för alla, eftersom Tomtens by förvandlas till ett festligt underland som kommer att vara öppet till den 24 december. Under dessa veckor kommer byn att vakna till liv med en uppsjö av aktiviteter, inklusive workshops, besök från tomten, guidade turer, levande musik, fängslande berättarsessioner och så mycket mer. Detta är inte bara jul; det är en uppslukande upplevelse som överträffar det vanliga. Miramar har blivit ett nav för helgjubel, där familjer och vänner kan mötas för att skapa bestående minnen.

Så markera era kalendrar för den 10 november och häng med i festligheterna på Miramar. Oavsett om du är ett barn som ivrigt väntar på tomtens ankomst eller en vuxen som vill återuppleva säsongens förtrollning, utlovar Miramar en oförglömlig julupplevelse. Alla är välkomna, då jul på Miramar är mer än bara en högtid; det är ett firande av glädje, samhörighet och andan av att ge som kapslar in den sanna essensen av denna magiska årstid. Missa inte magin – Miramar är där julen verkligen kommer till liv!

Butikens öppettider i Fuengirola vid jul

Miramar shoppingcenter kommer att vara öppet de flesta dagar över jul inklusive söndagar och helgdagar med undantag för 25 december, 1 och 6 januari.

Räkna med att stormarknaderna har andra öppettider under julhelgen, men vi kommer att hålla dig informerad närmre tidpunkten är.

Butiker tenderar oftast att stänga tidigt den 24 december, vissa stänger klockan 15.00 och andra kommer att hålla öppet till 18.00, för att folk ska hinna göra sig redo för sin familjemåltid på kvällen.

Julafton och midnattsmässa i Fuengirola

Julafton eller Nochebuena på spanska, är en omhuldad familjetradition som firas den 24 december. Familjer samlas för att njuta av en överdådig fest med skaldjur, fisk och fint vin. Traditionella juldesserter, inklusive de gjorda av nötter och marsipan, avrundar måltiden. Efter middagen, för dem som söker en touch av andlighet, arrangerar Fuengirolas vackra kyrkor midnattsmässa. Upplevelsen, med sina traditionella psalmer och mjuka levande ljus, erbjuder en stund av eftertanke och frid, även för dem som inte är religiösa.

Juldagsäventyr och middagar

På juldagen kan äventyrslystna delta i den årliga juldagens simtur, en Fuengirola-tradition som uppmanar både lokalbefolkningen och turister att dyka ner i det kyliga Medelhavet. Det är en uppiggande upplevelse som ger deltagarna skryträtter för resten av året.

Även om själva juldagen inte firas allmänt i den spanska kulturen, finns det gott om alternativ att välja mellan för att boka din julmiddag i Fuengirola. Oavsett om du är på humör för en traditionell julfest eller något helt annat, tillgodoser den mångsidiga kulinariska scenen ditt hjärtas önskan. Kolla in några av de fantastiska restaurangerna som Fuengirola har att erbjuda.

 

Three Kings Parade och Epiphany

Julfirandet i Spanien fortsätter in i det nya året och kulminerar den 6 januari med trettondagsfesten. Det är då spanska barn ivrigt ser fram emot att få sina julklappar. Kvällen före festen är Fuengirola värd för en fängslande Three Kings Parade, med utsökt dekorerade flöten, färgglada kostymer och, naturligtvis, de tre vise männen själva, som slänger godis i mängden. Både barn och vuxna samlar ivrigt dessa söta skatter från gatan, vilket gör det till en minnesvärd händelse som fångar julens essens i Fuengirola.

Julen i Fuengirola kanske inte överensstämmer med traditionella förväntningar, men den erbjuder en unik och hjärtevärmande upplevelse som kombinerar glädjen av julsäsongen med skönheten i ett soligt medelhavsklimat. Gör Fuengirola till ditt semestermål denna jul, och du kommer att upptäcka en värld av fest, tradition och värme som verkligen är unik.