Kaikki mitä sinun tulee tietää joulun viettämisestä Fuengirolassa

Oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi kokea joulu hieman lämpimämmässä säässä?

Jos aiot viettää tämän joulun Fuengirolassa, tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää!

Kun ajattelet joulua, mitä sinulle tulee mieleen? Lumiset maisemat, kodikkaat tulet ja lämpimät peitot, eikö niin? Valmistaudu siihen, että loma-odotukset kääntyvät ylösalaisin, kun vietät joulua Fuengirolassa, viehättävässä rannikkokaupungissa, joka sijaitsee Costa del Solilla aurinkoisessa Espanjassa. Joulun sää Fuengirolassa on kaukana perinteisestä talven ihmemaasta. Aamuisin ja iltaisin viilenevät raikkaat, mutta päivä toivottaa sinut tervetulleeksi auringonpaisteessa ja lämmössä, usein mukavasti 19-21 astetta. Ei ole harvinaista, että paikalliset ja turistit ottavat aurinkoa rannalla ja jopa virkistävät pulahtamisesta Välimereen lomakauden aikana.

Ainutlaatuinen juhlahenki Fuengirolassa

Aluksi saattaa tuntua hieman epätavalliselta kokea joulu Espanjan auringon alla, varsinkin päiväsaikaan, jolloin sää kutsuu ulkoiluun sisätilojen niputtamisen sijaan. Fuengirolan joulujuhlien viehätys kuitenkin vangitsee pian sydämesi, ja auringon laskiessa koko kaupunki herää eloon jouluvalojen tuikeessa jokaista kadunkulmaa koristaen. Ota selvää kaikesta Fuengirolassa tekemistä joulun aikaan.

Juhlakohokohdat Fuengirolassa

Fuengirolan joulujuhlat alkavat tyylikkäästi kaupungin jouluvalojen suurenmoisella valaistuksella 24. marraskuuta. Joka vuosi tästä näytöstä tulee entistä näyttävämpi, ja se muuttaa kaupungin lumoavaksi ihmemaaksi. Illan lähestyessä rauhallisesta kävelystä kauniisti valaistuilla kaduilla tulee iloinen perinne, jonka avulla voit nauttia lumoavasta lomatunnelmasta.

Fuengirolan joulun sykkivä sydän on epäilemättä Plaza de la Constitución, joka tunnetaan myös hellästi Kirkon aukiona. Lomakauden aikana tämä aukio muuttuu juhlavaksiksi, joka on koristeltu tuikivilla valoilla, kohoava joulukuusi ja seimipaikka, joka kilpailee hienostuneimmista olohuoneen koristeista. Tämä on paikka, jossa voit maistella lämpimiä kastanjoita, tutustua Fuengirolan joulumarkkinoihin (Mercado Navideño) ja kokea joulun taikuutta. 24. marraskuuta avoinna olevilla markkinoilla on 17 puumajaa, joissa paikalliset käsityöläiset ja yritykset tarjoavat perinteisiä jouluruokia, ainutlaatuisia lahjaideoita ja viehättäviä joulukoristeita. Lapset voivat jopa tavata Papa Noelin (Joulupukki) täällä. Marraskuun 24. päivänä ja jokaisena seuraavana lauantaina maaginen keinolumi lisää lumoa.

Älä missaa valloittavaa valoshowta kaupungintalolla, jossa massiivinen joulukoru on keskeisellä paikalla häikäisevien juhlavalojen keskellä. Valon ja musiikin harmonisen sekoituksen säestämänä tämä show, jossa on perinteisiä lauluja, espanjaksi villancicos, houkuttelee väkijoukkoja osallistumaan juhlavaan ja jopa tanssimaan.

Miramar-ostoskeskus Fuengirolassa: Mistä joulun taika lapsille alkaa

Miramar-ostoskeskus Fuengirolassa on porttisi lumoavaan juhlakauteen. Valmistaudu 10. marraskuuta mahtavaan juhlaan, joka sytyttää lomahenkesi. Miramar toivottaa sinut tervetulleeksi Miramarin joulukylän maagiseen maailmaan, häikäisevään jouluvalojen esitykseen ja ainoan Joulupukin saapumiseen. Ja paras osa? Joulupukki ei vain kulje läpi; hän on täällä jäädäkseen!

Lumous avautuu 10. marraskuuta klo 19. Joulupukki ja hänen iloiset tontut nousevat Miramarin keskipisteeseen. Juhlajuhla alkaa perinteisellä jouluparaatilla, jossa esiintyy paalukävelijöitä, muusikoita ja tietysti joulupukin iloisia tonttuja. Yhdessä he tanssivat klassisten lomamusiikkien tahdissa pohjakerroksen läpi ennen kuin pääsevät terassille, jolla joulupukki odottaa. Illan kohokohta? Joulupukin itsensä johtama maaginen lähtölaskenta huipentui Miramarin jouluvalojen upeaan valaistukseen. Tämän lumoavan hetken myötä Joulupukin kylä avaa virallisesti ovensa. Et halua missata olla osa tätä iloista juhlaa!

Mutta jännitys ei lopu tähän. Miramarilla on erityinen herkku kaikille, kun Joulupukin kylä muuttuu juhlavaksi ihmemaaksi, joka on avoinna 24. joulukuuta asti. Näiden viikkojen aikana kylä herää eloon lukuisilla aktiviteetteilla, kuten työpajoilla, joulupukin vierailuilla, opastetuilla kierroksilla, elävällä musiikilla, kiehtovilla tarinankerrontaistunnoilla ja paljon muuta. Tämä ei ole vain joulu; se on mukaansatempaava kokemus, joka ylittää tavallisen. Miramarista on tullut lomanviettopaikka, jossa perheet ja ystävät voivat kokoontua yhteen luomaan kestäviä muistoja.

Merkitse siis kalenteriisi 10. marraskuuta ja liity Miramarin juhliin. Oletpa sitten joulupukin saapumista innokkaasti odottava lapsi tai aikuinen, joka haluaa kokea uudelleen kauden lumoa, Miramar lupaa unohtumattoman joulukokemuksen. Kaikki ovat tervetulleita, sillä joulu Miramarissa on enemmän kuin pelkkä loma; se on ilon, yhteenkuuluvuuden ja antamisen hengen juhla, joka kiteyttää tämän maagisen vuodenajan todellisen olemuksen. Älä missaa taikuutta – Miramarissa joulu todella herää henkiin!

Kauppojen aukioloajat Fuengirolassa jouluna

Miramar-ostoskeskus on avoinna useimpina päivinä jouluna, mukaan lukien sunnuntait ja pyhäpäivät, paitsi 25. joulukuuta, 1. ja 6. tammikuuta.

Juhlakaudella supermarkettien aukioloajat vaihtelevat, mutta tiedotamme lähempänä ajankohtaa.

Useimmiten kaupat sulkeutuvat aikaisin 24.12., jotkut sulkeutuvat klo 15.00 ja toiset ovat auki klo 18.00 asti, jotta ihmiset ehtivät valmistautua perheen ateriaan illalla.

Jouluaatto ja keskiyön messu Fuengirolassa

Jouluaatto tai espanjaksi Nochebuena on vaalittu perheperinne, jota vietetään 24. joulukuuta. Perheet kokoontuvat nauttimaan mereneläviä, kalaa ja hienoa viiniä sisältävän runsaan juhlan. Perinteiset joulujälkiruoat, mukaan lukien pähkinöistä ja marsipaanista valmistetut, täydentävät aterian. Illallisen jälkeen hengellisyyttä etsiville Fuengirolan kauniit kirkot isännöivät keskiyön messun jumalanpalveluksia. Kokemus perinteisin hymneineen ja pehmeällä kynttilänvalolla tarjoaa hetken pohdiskelua ja rauhaa myös niille, jotka eivät ole uskonnollisia.

Joulupäivän seikkailut ja ruokailut

Joulupäivänä seikkailunhaluiset voivat osallistua vuosittaiseen Joulupäivän uintiin, Fuengirolan perinteeseen, joka kutsuu sekä paikallisia että turisteja sukeltamaan kylmiin Välimeren vesiin. Se on virkistävä kokemus, joka saa osallistujat kerskumaan loppuvuoden ajan.

Vaikka itse joulupäivää ei juhlita laajasti espanjalaisessa kulttuurissa, on runsaasti vaihtoehtoja varata jouluillallinen Fuengirolassa. Halusitpa sitten perinteisen joulun tai jotain aivan muuta, monipuolinen kulinaarinen kohtaus täyttää sydämesi toiveesi. Tutustu joihinkin Fuengirolan mahtaviin ravintoloihin.

 

Kolmen kuninkaan paraati ja loppiainen

Joulun vietto Espanjassa jatkuu uuteen vuoteen asti, ja se huipentuu 6. tammikuuta loppiaisen juhlaan. Tällöin espanjalaiset lapset odottavat innokkaasti saavansa joululahjat. Juhlaa edeltävänä iltana Fuengirolassa järjestetään kiehtova Three Kings Parade, jossa on taidokkaasti koristellut kellukkeet, värikkäät puvut ja tietysti itse Kolme viisasta, jotka heittelevät karkkeja väkijoukkoon. Sekä lapset että aikuiset keräävät innokkaasti näitä makeita aarteita kadulta, mikä tekee siitä ikimuistoisen tapahtuman, joka vangitsee Fuengirolan joulun olemuksen.

Joulu Fuengirolassa ei ehkä vastaa perinteisiä odotuksia, mutta se tarjoaa ainutlaatuisen ja sydäntä lämmittävän kokemuksen, jossa yhdistyvät juhlakauden ilo ja aurinkoisen Välimeren ilmaston kauneus. Tee Fuengirolasta lomakohde tänä jouluna, niin löydät juhlien, perinteiden ja lämmön maailman, joka on todella ainutlaatuinen.