Stränder

Playa de Calahonda

Att ta sig till Calahonda Beach är lätt; följ bara vägen N-340 och ta avfartsrondellen Calahonda. Denna vackra strand, som ligger mellan Marbella och Mijas Costa, är en favorit bland lokalbefolkningen. Det ståtar med gyllene sand och klart vatten, vilket gör det perfekt för en minnesvärd stranddag för familjen. Dessutom hittar du praktiska faciliteter som duschar, papperskorgar, uthyrning av strandstolar och första hjälpen-tjänster. Njut av en problemfri strandupplevelse.

Playa de la Lucera

En lugn strand bara 5 minuter från La Cala de Mijas, perfekt för dem som söker en fridfull tillflyktsort med autentisk chiringuto-mat.

Playa El Bombo/Cabo Rocoso

För att nå denna strand, ta avfarten Cala de Mijas rondellen. Det är en ren, mörk sandstrand perfekt för dykning. Du hittar papperskorgar, strandstolar att hyra, enkel tillgång till motorvägen, vattensporter och strandbarer i chiringuto i närheten.

Playa de la Butibamba

Även känd som Butiplaya och ibland Torrevieja Beach, detta är en säker strand och ligger i ett semi-urbant område, där det vanligtvis finns semesterfirare eller invånare året runt. Det finns duschar längs hela stranden, samt offentliga toaletter och omklädningsmöjligheter. Stranden är tillgänglig för funktionshindrade och det finns en parkeringsplats reserverad för strandgäster. De vanliga strandsängarna och parasollerna finns att hyra, liksom massor av roliga vattensporter från den ödmjuka trampbåten till de mer spännande marina aktiviteterna.

Playa La Cala de Mijas

I hjärtat av Cala de Mijas, upptäck en berömd strand med rent, klart vatten – en perfekt plats för avkoppling och solbad. Populärt bland lokala fiskare och turister, det erbjuder strandstolar, faciliteter för funktionshindrade och offentliga duschar.

Playa El Chaparral Beach

Playa del Chaparral

Öster om La Cala de Mijas ligger en udde, och den lilla stranden i klipporna är Las Doradas. Nästa vik, mitt emot Urb Playa Marina, är Playa del Chaparral. Det är en lugn strand där du kan snorkla. Lite längre österut kommer du över Playa Nudista de Playa Marina.

Playa Naturista de PlayaMarina

Strax ner från Playa del Chaparral valdes denna strand av Mijas rådhus som deras Playa Naturista (Nudiststrand). En stor blå skylt vid vägen förklarar strandens natur. Den heter nu Playa Naturista de PlayaMarina.

El Charcón/Playa de la Campana

Denna lugna 940 meter långa strandsträcka ligger strax öster om El Faro. Du kan hyra en strandsäng för att njuta av ett lugnt hörn av solen. Detta är en sandstrand och är söderläge.

Playa Los Tajos

Den här stranden ligger inbäddad bland klippor i det natursköna landskapet Cala de Mijas och har en fantastisk naturlig bakgrund. Den förblir orörd med sommarstädning och erbjuder bekvämligheter som solstolar, duschar och papperskorgar.

Playa Faro De Calaburras

Vid Calaburra-punkten har Playa Faro de Calaburras två branta klippområden och över 1 000 meter lång sandstrand. Den här stranden är populär bland undervattenssimentusiaster. Det finns en strandbar och solstolar att hyra. Detta är också en favoritstrand för människor som gillar att fiska från stranden och du kan ofta se långa fiskespön sättas upp sent in på natten.

Playa Peñón del Cura/Playa Mare Nostrum

Detta är en robust, stenig del av kusten och leder in till El Faro-stranden i väster. Det är 195 meter långt och är ett mycket populärt område för dykare och undervattenssim. Förhållandena är utmärkta för denna typ av sport, men det är alltid tillrådligt att vidta säkerhetsåtgärder, använda rätt utrustning och aldrig simma ensam.

Playa El Ejido/Playa del Castillo

Castillo Beach i Fuengirola, nära slottet Sohail, har lugna vatten och fin mörk sand. Det är måttligt trångt och erbjuder strandstolar, duschar och närhet till Costa del Sol Hospital. Du hittar restauranger och strandbarer för mat och dryck.

Playa Para Perros

Dessa hundvänliga områden erbjuder en sandig lekplats för våra fyrbenta vänner att umgås, leka och springa fritt. Med avfallsstationer och ansvarsfulla husdjursägare skapar hundstränder omhuldade minnen för både människor och deras lojala följeslagare, allt mot en vacker havsnära bakgrund.

Playa de Santa Amalia

Nära Castillo Beach hittar du Santa Amalia Beach, en 1 kilometer lång stadsstrand känd för sin familjevänliga atmosfär. Den erbjuder allt du behöver: restauranger, strandbarer, parkering, tillgängliga entréer, duschar och uthyrning av solstolar, solstolar och parasoller.

Playa de Fuengirola

Fuengirola, på den natursköna Costa del Sol, erbjuder en totalt 8 kilometer lång kustlinje med fantastiska stränder. Chiringuitos längs stranden serverar lokala rätter bland rytmiska havsvågor. Välskötta faciliteter inkluderar duschar, toaletter och uthyrning av solstolar. Familjer har särskilda lekområden och vattensporter är tillgängliga för äventyrslystna.

Playa de San Francisco

Playa de San Francisco är en kortare del (drygt 300 meter) av stranden. Den har alla bekvämligheter du kan förvänta dig från ett centralt strandområde. Som med de andra Fuengirola-stränderna kan det under sommarmånaderna vara mycket trångt, medan det under andra tider på året kan vara det perfekta stället för en lugn dag på stranden, eller en promenad längs stranden. Det är mycket nära till barer, restauranger och butiker.

Playa Los Boliches

Playa Los Boliches är en charmig strand med fantastisk natur och en livlig atmosfär, som erbjuder både avkoppling och underhållning för alla. Oavsett om du letar efter en lugn dag på stranden eller en aktiv dag fylld med vattensporter och restauranger, har denna strand något för alla.

Playa Las Gaviotas

Denna dolda pärlastrand erbjuder lugn, oförstörd skönhet, en fridfull flykt från trånga platser med mjuk gyllene sand och kristallklart medelhavsvatten.

Playa de Torreblanca

Torreblanca – Los Olimpos Beach, som ligger mellan Benalmádena och Fuengirola, är perfekt för familjer. Den sträcker sig över 1 200 meter och ståtar med Q för kvalitetsturism. Det lugna vattnet och lätt gyllene sanden kompletteras av en rad tjänster, inklusive tillgängliga entréer, parkering, restauranger, duschar, uthyrning av solstolar och parasoller samt vattensportutrustning. Torreblancas tågstation ligger bekvämt bara några meter bort.

Playa de Carvajal

Playa Carvajal är en familjevänlig, rymlig strand med 1,2 kilometer gyllene sand, perfekt för solbad och strandspel. Chiringuitos erbjuder förfriskningar och skaldjur. Den välskötta strandpromenaden är perfekt för promenader, och den är lättillgänglig med kollektivtrafik, inklusive den närliggande tågstationen Carvajal, vilket gör den till ett bekvämt val för sol- och havälskare i Fuengirola.